Gastenboek

  • 22-09-2014 - Leuke grasmaaier voor mijn man uitgezocht voor een prettige prijs....  lees meer
  • 18-01-2014 - Goede service! Ook voor oude of incourante machines worden reparaties...  lees meer
  • 21-03-2012 - prima service en snelle levertijd! kom zeker terug! lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Vorige Artikel 1 van 15 Volgende

Grastrimmer Flymo Contour 500 XT

€ 65,00 € 59,00 (inclusief 21% btw)
Aantal

Een (gras)trimmer, vaak ook wel 'strimmer' genoemd, is een apparaat dat gras maait op moeilijke plekken en randen van het gazon Hij wordt gebruikt waar de handmaaier of de elektrische maaier niet bij kan en is ook geschikt voor het maaien van nat gras. Door het apparaat omgekeerd te houden kunnen randen langs tegels en borders worden afgesneden.

De trimmer heeft een lange stang met bovenaan een handgreep en aan het ondereinde een spoel met kunststof (meestal nylon)draad. Er zijn ook (sterkere) trimmers met meerdere draden (2 of 4). Een motor slingert het losse uiteinde van de draad met hoge snelheid rond binnen een trommelvormige veiligheidskap. Om de onvermijdelijke slijtage te compenseren wordt de spoel daarbij langzaam afgewikkeld. Gras dat binnen het bereik van de rondzwiepende kunststof draad komt, wordt op die hoogte afgesneden.

De meeste trimmers werken met een elektromotor op het lichtnet, maar er zijn ook draadloze trimmers met accu.

Deze Flymo contour 500XT grastrimmer is een elektrische trimmer en kantensnijder ineen. Hij heeft een Softgrip  handgreep met grote inschakelknop en een tweede verstelbare handgreep om hem nog gemakkelijkere te bedienen.  Hij is voorzien van een kabelopbergmogelijkheid met Quick release. Hij heeft een dubbele automatische draadverlenging en 12 meter kabel. De telescopische steel zorgt voor nog meer reikwijdte.

 

Met de speciale voethendel kan de trimmer gekanteld worden om de graskanten zeer precies af te snijden. Ook ideaal voor het trimmen rondom struiken of banken.

Draadlengte: 10 m (2 x 5)
Snijdraad: nylon, dubbel, automatisch
Draad diameter: 1,5 mm
Softgrip ergonomische handvaten
Verstelbare tweede handgreep en telescopische steel